Pictura brodata Gu . Tablouri anii 1900 , cu fir matase, pe matase naturala










Pictura brodata Gu . Doua tablouri cca 1900, cu fir de matase,pe matase naturala foarte fina , cu rama  *  Pasari pe ramuri de pin in apus de soare  si pauni pe ramuri de pin - scoala Xiang Xiu, provincia Hunan China .

Tabloul este semnat cu numele artistului și al atelierului ( conform  deosebitei discutii avute cu distinsa proprietara a galeriei,unde am descoperit un tablou asemanator,dar de dimensiuni mai mici :  http://www.leonacraig.com/catalogue_art_gallery/wall_art/xiangxiu_embroidery_page_6.htm.  
Broderie impecabila, fondul din  matase prezinta unele pete galbui,dar care nu afecteaza frumusetea tabloului.
Dimensiuni: 54 x 35 cm cu tot cu ramă.

Un asemenea tablou are un preț  de  aprox 400 $ -  800 $, în funcție de stare, vechime și complexitatea picturii.


Pretul nostru : 1300 lei / piesa ( datorita minusurilor enuntate )  ( aceste minunate opere de arta merita cu mult mai mult! )

Broderia Gu (denumită așa după numele familiei  Gu Mingshi) a apărut în timpul dinastiei Ming, în Songjiang, Shanghai și a influențat arta brodatului cu mătase și tematica broderiilor.
Broderia Gu este arta de a reproduce realist, peisaje, flori, scene etc. folosind firul de matase - de aceea li se spune și picturi brodate, "Embroidery Painting".
Există, în total, patru stiluri majore de broderie chineză: Xiang Xiu -broderie din provincia Hunan, Su Xiu - broderie din Suzhou, care este aproape de Shanghai, Yue Xiu - broderie din Guangdong și Shu Xiu - broderie din provincia Sichuan.
Atât de fină este broderia ,incat ,la o prima vedere , ai impresia ca sunt picturi pe matase naturala! ( nu degeaba sunt denumite " pictura cu acul " ) !Culorile sunt minutate,superbe!
Spre deosebire de broderia europeană, cea asiatică nu folosește punctul, ci doar linia, amanunt ce o face și mai deosebita.